Relion uratarina - Hanna Kontu

Uratarina-Hanna-Kontu

Kun prosessit ovat sähköiset, jää enemmän aikaa huomioida yrittäjän tarpeita

 

Taloushallinnon konsultti Hanna Kontu auttaa yrityksiä siirtymään taloushallinnossa digiaikaan. Tarvittaessa hän hyppää myös asiakkaan puolelle talouspäällikön tehtäviin, vaikka parin päivän varoitusajalla.

”Olen päässyt näkemään urallani taloushallintoa monelta eri kantilta. Alun perin menin töihin tilitoimistoon, jossa tein kirjanpitoa erilaisille asiakkaille. Sieltä siirryin yrityksen sisäisen laskennan pariin ja tein muun muassa myyntiraportteja, budjetointia ja kassanhallintaa.

Sitten kuulin, että pääkaupunkiseudulle ollaan perustamassa tilitoimistoa, joka haluaa toimia täysin sähköisesti. Kiinnostuin heti. Kun prosessit ovat sähköiset, jää asiantuntijalle enemmän aikaa huomioida yrittäjän tarpeita.

Viihdyn todella hyvin Relionilla. Jos työskentelee yrityksen sisällä taloushallinnossa, on talousasioiden lisäksi hoidettavana myös paljon hallinnollisia tehtäviä. Nyt tilitoimistossa pääsen keskittymään talouteen ja miettimään laajemmin, millaiset asiat toimivat erilaisille asiakkaille.

Minulle on tärkeää, että pääsen vaikuttamaan työhöni ja suunnittelemaan asiakkaan siirtymää sähköiseen taloushallintoon alusta alkaen. Jokainen asiakas ja yritys on erilainen. Siksi myös tapojen, joilla uudet järjestelmät ja toimintatavat otetaan käyttöön, pitää olla erilaisia. Osa asiakkaista on jo tottunut toimimaan digitaalisesti, mutta jos kaikki sähköinen on vielä uutta, ei pidä mennä muuttamaan kaikkea kertarysäyksellä.

Olen päässyt työskentelemään myös ulkoistettuna talouspäällikkönä eräälle asiakkaallemme. He olivat palkkaamassa uutta talouspäällikköä, mutta rekrytointi epäonnistui. He tarvitsivat äkkiä jonkun hoitamaan asioita, eikä heillä ollut aikaa käynnistää pitkää rekryprosessia uudelleen. Juuri tällaisessa tilanteessa ulkoistettu talouspäällikkö on erinomainen ratkaisu.

Hyppäsin viikossa talouspäällikön saappaisiin. Siinä oli opettelemista, kun piti hetkessä omaksua järjestelmät ja toimintatavat, ja vastuulleni tuli ulkoisen laskennan seitsemän hengen tiimi. Tein puolen vuoden ajan kolmena päivänä viikossa töitä asiakkaalla. Talouden pyörittämisen lomassa saimme samalla kehitettyä sähköisiä prosesseja.

Parasta työssäni on se, että aina on parantamisen varaa. Digitaaliset prosessit kehittyvät koko ajan ja kirjanpitolainsäädäntö muuttuu. Tällä hetkellä minua kiehtoo se, kuinka me sähköisenä tilitoimistona pystymme vastaamaan reaaliaikaisuuden haasteeseen.”

 

Me Relionilaiset

Nimi: Hanna Kontu
Titteli: Taloushallinnon konsultti
Toimipaikka: Helsinki
Harrastukset: Jalkapallo on lähellä sydäntäni.
Ikimuistoisin päivä Relionilla: Ensimmäinen työpäiväni. Ajoimme saman tien Imatralle tutustumaan kollegoihin ja työtapoihin siellä.